Speelgoedtips

1) Overdonder je viervoeter niet met speelgoed

Op het moment dat je een hond aanschaft, draait de hele wereld om jouw nieuwe maatje. Je gaat op zoek naar allerlei leuke hondenspullen en daar horen natuurlijk ook een heel aantal nieuwe speeltjes bij. Belangrijk is dat je je hond niet meteen overspoelt met al dat leuke nieuwe hondenspeelgoed. Je hond ervaart een enorme hoeveelheid hondenspeelgoed dan als normaal (en daarom niet langer leuk). De prikkels om een ​​hondenspeelgoed te zien zijn dan volledig verdwenen.

2) Speel SAMEN

Hoewel sommige honden ook frequent in hun eentje – of met een hondenvriendje – spelen met speelgoed, ga er niet vanuit dat je hond zichzelf wel zal amuseren. Het is net de bedoeling van hondenspeelgoed dat er interactie is tussen baas en hond. Op die manier bouw je een leuke band op met je hond. Gooi je hond het speelgoed dus niet gewoon toe, maar doe er iets mee!

3) Berg speelgoed weer op na elke speelsessie

Houd speelgoed interessant door het steeds na gebruik weer apart te leggen, bijvoorbeeld in een afgesloten kist met deksel, waar je hond niet bij kan.

4) Roteer het speelgoed van je hond

Het is een goed idee om het speelgoed van je hond elke week te roteren, want dan is er is altijd iets nieuws om mee te spelen en de aandacht van de hond te houden. Als je bijvoorbeeld negen speeltjes hebt, dan verdeel je deze in 3 en elke drie weken komt er tijdens de spelmomenten een ander setje speeltjes aan bod. Op die manier gaat geen enkel speeltje vervelen!

5) Favoriete speeltje

Natuurlijk mag je een plaatsje voorzien voor je hond zijn favoriete speeltje. Dit hoef je niet te roteren of op te bergen. Heel wat honden slepen overal hun favoriete speeltje of knuffel mee naar toe.