Het juiste speeltje kiezen

Honden zijn dol op spelen, zowel met hun baasje als alleen. Speeltijd is voor hen een belangrijke gelegenheid om te oefenen, van de mentale stimulatie te genieten en een band met je op te bouwen! Zorg er dus voor dat je het juiste hondenspeelgoed in je bezit hebt, want dit is essentieel voor het plezier en de veiligheid van jouw viervoeter. Maar waar moet je nu op letten bij het aanschaffen van speelgoed?

Veiligheid staat voorop

Zorg dat elk speelgoed dat je aan je hond geeft van een geschikte grootte is. Te klein speelgoed kan worden ingeslikt, wat zowel verstikkingsgevaar als gevaar voor hun maag en darmen kan veroorzaken.

Wees ook voorzichtig met touwtjes, linten of elastiekjes, deze kunnen interessant zijn voor een nieuwsgierige hond, maar zullen nooit het juiste speelgoed zijn.
Al het speelgoed waarvan stukjes kunnen worden gebeten (zoals de plastic ogen van een knuffeldier) moet worden vermeden.

Let op voor slijtage

Controleer regelmatig of de houdbaarheidsdatum van het speelgoed van je hond niet verstreken is. De gouden regel voor ELK speelgoed is dat het moet worden vervangen zodra het uit elkaar begint te vallen.

Kies een speeltje dat past

Het juiste speeltje is het speeltje dat het best past bij de situatie die je voor ogen hebt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een beloningsspeeltje tijdens het trainen, dan kies je voor iets dat je makkelijk kan opbergen en meenemen of rond je hangen. Heb je een hond die graag ergens op kauwt of in wil bijten? Ga dan voor een extra dikke bijtrol.

Houd rekening met de leeftijd van je hond

Speciaal voor puppy’s en seniors kan fleece speelgoed een uitkomst bieden. Een puppy heeft nog geen volwassen gebit en daarom kies je dus best hondenspeelgoed van zachtere materialen. Een oudere hond heeft dan weer minder kracht in zijn kaken. En omdat ook oude honden in beweging moeten blijven om fit en gezond te blijven is fleece speelgoed een ideale oplossing.